Pastura romaneasca 100g Stupina Moldovan
Descriere
Pastura românească 100g Stupina Moldovan, 100% naturala, din Ardeal, judetul Mures.
Este o pastura semi-moale, usor de mestecat, extrasa in momentul optim astfel incat ea sa treaca prin toate procesele de transformare, rezultand astfel un produs deosebit de valoros si cu adevarate beneficii asupra sanatatii.
Nu este uscata in mod artificial si nici nu are altceva adaugat!
PĂSTURA este un produs natural, rezultat din fermentația polenului în stup. După ce amestecă polenul cu nectarul stocat în gușă, albinele îl introduc în celulele din fagure: mai întâi un strat de polen, apoi unul de miere, și tot așa, până la umplerea celulei, care este mai apoi sigilată cu o peliculă de propolis. Datorită temperaturii ridicate din stup, polenul trece printr-o serie de transformări structurale și biochimice (fermentația lactică), prin care dobândește calități nutritive cu totul deosebite. Astfel, în aproximativ trei luni de zile, polenul devine Păstură.
Datorita aciditatii ridicate, PĂSTURA este foarte ușor de asimilat de către organism. Are un conținut bogat în vitamina K, zaharuri simple, aminoacizi, enzime. Valoarea sa nutritivă și antibiotică este de 3 ori mai importantă decât cea a polenului crud. Întrucât conține foarte mult seleniu, păstura este un excelent detoxifiant. Este foarte recomandată pentru persoanele care suferă de tulburări digestive, anemie, probleme cu prostata sau ficatul.
Se recomandă a se utiliza în cazul următoarelor afecțiuni:
- hepatice
- tubului digestiv sau a prostatei
- stres
- depresie
- ateroscleroză (poate ajuta la reducerea colesterolului, prevenind astfel disfuncțiile circulatorii datorate nivelului ridicat de colesterol din sânge)
- anemii (datorită conținutului bogat in vitamine și aminoacizi esențiali, ajută la formarea de celule sanguine roșii și a hemoglobinei din sânge)
Modul de administrare al păsturii:
O pastilă de păstură are forma celulei fagurelui (hexagonală) din care provine. Este ușor digerabilă și asimilabilă având un gust dulce acrișor.
Dozele normale pentru o cură de păstură se împart în funcție de vârstă:
- 1-3 ani = 2 pastile de păstură/zi
- 4-5 ani = 4 pastile de păstură/zi
- 6-16 ani = 6 pastile de păstură/zi
- peste 16 ani = 8-10 pastile de păstură/zi
Se administrează în doză unică sau în două reprize, de preferat la 30 de minute după masă.
Administrarea păsturii în scop terapeutic:
Dozele terapeutice de păstură depind de afecțiune și de stadiul acesteia, de vârsta, sexul, greutatea corporală a pacientului.
De exemplu:
- în anemii, se recomandă 10-15 pastile de păstură/zi, timp de 90 de zile;
- în bolile digestive, se recomandă 10 pastile/zi, timp de 30-45 de zile;
- în bolile sistemului nervos, se recomandă 10-20 de pastile de păstură timp de 30-45 de zile;
- în bolile hepatice ( hepatita A, B, C, ciroză ), se recomandă 10 de grame de 3 ori pe zi, la 30 de minute după fiecare masă.